Tech

Kiderült, hogyan csap le a Netflix a jelszómegosztásra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Netflix hamarosan súlyos szabályozásokat vezet be felületén, hogy meggátolja a nem egy háztartásban élők közötti jelszómegosztást. A hírek szerint bizonyos országokban lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy felárat fizessenek a fiókmegosztásért a háztartáson kívüli személyekkel, de ezt az opciót nem fogják globálisan bevezetni – írja a FlatpanelsHD.

Ennek eredményeként lesz olyan ország, ahol a rokonokkal, barátokkal megosztott profilok blokkolásra kerülhetnek, ha pedig utazunk, vagy máshol néznénk tartalmat, ideiglenes kódot kell majd igényelnünk a hozzáférés 7 napos meghosszabbításához. Hogy hányszor igényelhetünk ilyen kódot, azt nem részletezi a Netflix frissített gyakori kérdések oldala.

A streaming-szolgáltató ugyanakkor közölte, az új szabályozás bevezetését követően – ami bizonytalan hogy az idei év során pontosan mikor következik be – a felhasználó IP-címe, az eszközazonosítói, valamint a fióktevékenysége alapján határozza majd meg a fiók elsődleges helyét. Ahhoz, hogy ne blokkolják az adott eszközt, legalább havonta egyszer meg kell majd nézni valamit arról.

A Netflix eleinte nem számít fel automatikusan díjat, ha olyannal osztjuk meg fiókunkat, aki nem velünk lakik.

Ehelyett megtagadhatja majd a hozzáférést, és új csomag létrehozását ajánlja majd. Új fiók indításakor az egyes felhasználók átvihetik meglévő fiókjuk tartalmát, beleértve az ajánlásokat, a megtekintési előzményeket, a Saját listát, a mentett játékokat, a beállításokat és egyebeket. Az eszközhozzáférések száma továbbra is a választott csomagban foglalt limittől függ majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik