Tech

A Google Chrome egyik legnagyobb hibáját oldhatja meg az új frissítés

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Google Chrome az egyik legnépszerűbb böngésző, azonban hosszú évek óta okoz fejfájást azzal a felhasználóknak, hogy rengeteg memóriát fogyaszt aktív használat közben. Ezt oldhatja most meg az amerikai techóriás böngészőjének legújabb frissítése – írja az Engadget.

Az egyik, Memory Saver elnevezésű mód az inaktív lapok felfüggesztése nyomán akár a memória 30 százalékát is fel tudja szabadítani. Ez különösen akkor jöhet majd jól, ha más memóriaigényes alkalmazásokat is futtatunk. A felfüggesztett inaktív lapok automatikusan újra fognak töltődni, amikor a felhasználóknak szükségük van rájuk.

A Google emellett egy másik teljesítményjavító funkciót is bejelentett: az Energy Saver nevű módot, amely képes meghosszabbítani a laptopunk akkumulátorának élettartamát. Ez akkor lép működésbe, ha az akkumulátor töltöttsége 20 százalék alá csökken. Az energiamegtakarítás a megnyitott lapok egyes vizuális effektjeinek és háttértevékenységeinek korlátozásával jön létre.

A frissítés napokon belül minden Windows és Mac eszközön elérhetővé válik. Ha mégsem nyerik el tetszésünket, az új funkciók könnyedén kikapcsolhatók a Google Chrome Beállítások menüjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik