Tech

Vigyázzon ezzel a powerbankkal, tűzveszélyes lehet

Anker
Anker

Tűz- és balesetveszély miatt visszahívja az Anker az 535-ös (PowerCore 20K) powerbankját, miután felfedeztek egy gyártási hibát, ami a hordozható töltő túlmelegedéséhez vezethet – írja a MacRumors.

A kínai gyártó közlése szerint a visszahívás az A1366 modellszámú, 19 200 mAh kapacitással bíró eszközöket érinti – a széria számát az külső aksi alján lehet ellenőrizni. Az Anker azt javasolja, hogy akik ilyen hordozható töltővel rendelkeznek, azonnal hagyják abba annak használatát, és adják le egy közeli, lítium akkumulátorokat gyűjtő helyen.

A visszahívás oka a portál szerint az, hogy nemrégiben egy ilyen eszköz vezethetett egy lakástűz kialakulásához az Egyesült Államokban. A tűz egy olyan, teli bőröndből indult, melyben ott volt a most visszahívott Anker 535, más elektronikus, tüzet kiváltani képes eszköz viszont nem volt benne. Az eset során senki nem sérült meg.

A csalódott vásárlók visszatérítést is kérhetnek a gyártó honlapján. Ehhez viszont szükségük lesz a rendelésszámra, valamint a vásárlást igazoló bizonylatra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik