Tech

A Twitter már dolgozik az Elon Musk-probléma megoldásán

Michael Gonzalez / GETTY IMAGES / AFP
Michael Gonzalez / GETTY IMAGES / AFP

Rengeteg Twitter-felhasználó jelezte, hogy annak ellenére is több tucat Elon Musk bejegyzés lepte el a hírfolyamát, hogy nem is követi a közösségi média vezérigazgatóját – írja az Engadget.

A problémát maga Musk is elismerte, jelezve, hogy a fejlesztők már dolgoznak a hiba javításán. Az azonban kérdéses, hogy egy szimpla meghibásodásról, vagy valami egészen másról beszélhetünk. Néhány napja ugyanis a dél-afrikai milliárdos a hírek szerint arra panaszkodott, hogy jelentősen csökkent az elérése a platformon.

Ennek oka valószínűleg, hogy az októberi hatalomátvétele óta több felháborodást okozó bejegyzést is közzétett a világ egyik leggazdagabb embere.

A hírek szerint a milliárdos tweetjeinek 95 százaléka nem jutott el a Követési feedbe, erre reagálva pedig ki is rúgott egy mérnököt a platformtól. Ezt követően az algoritmus úgy tűnik, elkezdett túlkompenzálni, és minden felhasználónak a milliárdos tweetjeit kezdte el bedobni a Neked feedjébe.

Ameddig nem találnak megoldást a fejlesztők, két dolgot tehet az átlag felhasználó: vagy lenémítja Elon Musk profilját, vagy a Követés hírfolyamra tér át, ahol csak azokat a tweetek jelennek meg, amiket a felhasználó szeretne, ráadásul időrendi sorrendben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik