Tech

Újabb böngészőbe építik bele a legnépszerűbb chatbotot

Surasak Suwanmake / Getty Images
Surasak Suwanmake / Getty Images

A Microsoft és a Google után az Opera is becsatlakozik a mesterséges intelligenciával megspékelt keresők versenyébe. A frissítés során egy új funkcióval látják el a böngészőt, ami képes rövid összefoglalókat készíteni egy adott oldal tartalmáról – írja a Verge.

A Shorten elnevezésű opciót a címsor jobb oldalán helyezik el, amelynek kiválasztása után egy ChatGPT-vel ellátott oldalsáv jelenik majd meg, amely ezután egy felsorolásszerű összefoglalót generál az éppen megtekintett cikkről vagy weboldalról.

Az új funkció még nem érhető el mindenki számára, Jan Standel, az Opera marketingért és kommunikációért felelős alelnöke elmondta azonban, hogy már nem kell sokat várni. Emellett hangsúlyozta: az Opera más MI-alapú, a böngészési élményt növelő funkciókon is dolgozik.

Az Opera bejelentése alig néhány nappal azután érkezett, hogy a Microsoft bemutatta az új, felturbózott Bing keresőjét és a felújított Edge böngészőt is. A Google erre reagálva a héten bemutatta a Bard nevű chatbotját is, bár a felhasználók számára egyelőre nem elérhető a demó. A Google bejelentése azonban nem sült el túl jól: milliárdokkal esett a cég értéke egy hibás válasz miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik