Tech

Vigyázzon: átverés terjed az Erste Bank nevében

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az elmúlt időben megugrott az SMS-es, valamint a levelező rendszerünket érintő átverések száma. Korábban írtunk arról, hogy az online hirdetések feladóit sorra ejtik át az ingyenes üzenetküldő appokat használó csalók, de a Netflix és a csomagszállítók, sőt a Díjnet nevében is egyre sűrűbben próbálkoznak visszaélésekkel.

Most azonban a banki felhasználókat vették célba egy, a közösségi médiában terjedő poszttal. A megtévesztésre alkalmas illusztrációval ellátott bejegyzésben jelentős jutalmat, egészen pontosan 75 ezer forintot ígérnek azoknak, akik kitöltenek egy felmérést. Az Erste Bank nevével ellátott kérdőív azonban egy adathalász kampány része, melynek célja, hogy megszerezze a banki azonosítókat, és a kártyaadatokat, írja a KiberCsali.

Az átveréshez használt kép alkalmas lehet a megtévesztésre, azonban érdemes odafigyelni a kisebb hibákra. Az apróbb nyelvtani hibák, az elütések, és az is árulkodó jel lehet, hogy nem a pénzintézet hivatalos oldalán tették közzé a felhívást, teszi hozzá a hvg.

Frissítünk!

Az Erste Bank a Facebook-oldalán is felhívta az ügyfelek figyelmét az újabb csalási próbálkozásra, illetve a honlapján közzétette, hogy mire kell figyelniük az ügyfeleknek. Azt írták, az Erste már korábban kampányt indított a biztonságosabb internethasználat érdekében, hogy megossza azokat az alapvető szabályokat, eljárásokat, amelyekkel csökkenthető annak veszélye, hogy online csalások áldozatává váljunk, és oldalán Biztonsági központot hozott létre, ahol nemcsak tanácsokat oszt meg, hanem folyamatosan láthatók az aktuális figyelmeztetések, és megtudható az is, hogy mit kell tenni baj esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik