Tech

Átverés terjed a Díjnet nevében

Getty Images
Getty Images

Az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodott az SMS-es, valamint a levelező rendszerünket érintő átverések száma. Korábban írtunk arról, hogy az online hirdetések feladóit sorra ejtik át az ingyenes üzenetküldő appokat használó csalók, de a Netflix és a csomagszállítók nevében is egyre sűrűbben próbálkoznak visszaélésekkel.

A legfrissebb kampány során a csalók a Díjnet nevében küldenek e-maileket a felhasználóknak, melyben arról írnak, hogy már igénybe lehet venni a Díjnet valójában nem létező Refund szolgáltatását, mellyel akár több ezer forintot is spórolhat az egyén.

A nem épp ékes magyarsággal megfogalmazott levélben arra szólítják fel az ügyfeleket, hogy a kedvezmények megtekintéséhez jelentkezzen be, majd nyomjon az online számlázás gombra. Ezzel bizonyára a bejelentkezési adatokat akarják megkaparintani.

A hitelesség végett még visszatérítési egyenleget is mutatnak, valamint közlik, az ügyfél 48 órán belül visszakaphat egy jelentős összeget. Ennek azonban nem érdemes bedőlni, főleg, hogy a feladó e-mail címe ebben az esetben is egyértelművé teszi a csalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik