Tech

Nagy változás jön az Instagramra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az utóbbi években számos kritika érte az Instagramot amiatt, hogy sűrűn változik az alkalmazáson belüli navigáció. Ez azonban hamarosan megváltozik, ugyanis a közösségi oldal bejelentette, hogy hosszú idő után visszaállítja az app alsó menüsorjába a poszt készítésére szolgáló Compose gombot, a vásárlási eszközt pedig eltávolítja onnan – írja a TechCrunch.

Az alkalmazásban található alsó menüsorban tehát változatlan marad a főoldal és a keresés fül helye. Jobbra tovább haladva azonban már nem a Reels-videók és a Shop szerepel majd a Profil előtt. Középen tehát ismét a posztok készítésére alkalmas Compose, attól jobbra pedig a Reels-videók fül kap majd helyet.

A változtatásra azután kerül sor, hogy a tavalyi év során számos híresség, többek között a Kardashian-család tagjai arra kérték az üzemeltetőket, hogy állítsák vissza az app valódi formáját, és hagyjanak fel a tiktokizációval. A tiltakozás következtében egyébként már tavaly korlátozták az egyik nagy fejlesztés, az ajánlott posztok megjelenését a főoldalon.

Ami a vásárlás opció eltüntetését illeti, az Instagram szerint ez még nem a funkció vége. A hírek szerint a Vásárlás funkció a Beállítások között kaphat majd helyet. A változtatások várhatóan februárban jelennek majd meg a felhasználóknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik