Tech

Itt a modern válasz a visszapillantóról lógó autóillatosítókra

Panasonic Automotive
Panasonic Automotive
Ha már unod a visszapillantóról lógó Wunder-Baum autóillatosítót, akkor itt egy sokkal egészségesebb és modernebb megoldás, ami nemcsak frissíti, de tisztítja is az autó levegőjét.

Tíz éve a légtisztítók még nem kifejezetten számítottak slágerterméknek, ma viszont már ott vannak minden nagyobb gyártó (Samsung, LG, Philips, Xiaomi, IKEA stb.) kínálatában, és egyre több ilyen gép dolgozik az otthonokban a jobb levegőminőségért – és nem csak Kínában.

Az ilyen termékek iránti keresletet jelentősen megdobta a világszintű Covid-19 járvány, és a klímaváltozás negatív hatásai miatt egyre több gyártó áll elő olyan eszközzel, ami a levegőminőség javításán fáradozik. Az egyik legfurcsább példa a porszívóiról híres Dyson legújabb fejlesztése, a sci-fiket idéző Zone, ami bármennyire is hihetetlen, de fejhallgató és légszűrő egyben.

Ennél egy fokkal életszerűbbnek tűnik a Panasonic Automotive saját megoldása, a Nanoe X Portable, amit a 2023-as CES kütyüexpóra is elhozott a gyártó, és egy olyan légtisztítóról van szó, amit kifejezetten gépjárművekbe szánnak. A kütyü első blikkre egy termoszra hasonlít, és a méretei pont úgy lettek kialakítva, hogy elférjen a legtöbb gépkocsi pohártartójában.

Panasonic Automotive

Az USB-ről működtethető szerkezet olyan apró, elektromos töltésű és oxidálószert tartalmazó vízrészecskéket hoz létre, amik képesek lebontani a levegőben lévő anyagokat. Ezen megoldás egyik legnagyobb pozitívuma, hogy nem igényel szűrőt (amit így cserélni sem kell), de hatékony a kellemetlen szagokkal szemben, és akár még a vírusokat is képes kiszűrni a levegőből.

Egy ilyen szerkezettel nemcsak a mindenféle autóillatosítók helyettesíthetők, de jó eséllyel amiatt sem kell többé aggódni, hogy valaki bacikat hagy maga után az autóban.

Utóbbi főleg akkor lehet fontos, ha valaki személyszállításra használja a járművét, és a Panasonic Automotive nem is titkolja, hogy elsősorban az ilyen szolgáltatásban érintett cégeknek szánják a portékájukat. A Nanoe X Portable ettől függetlenül elérhető magánszemélyek számára is, Japánban egy ideje már rendelhető, és a gyártó a CES kütyüexpón jelentette be, hogy hamarosan az Egyesült Államokban is beszerezhető lesz az egészen apró légtisztító.

A 24.hu az Asus vendégeként vesz részt a 2023-as CES-en.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik