Tech

Tényleg kapható lesz a Dyson sci-fiket idéző légszűrős fejhallgatója

Dyson
Dyson
A Dyson Zone már nemcsak a zajt szűri, de a levegőt is.

A Dyson tavasszal leplezte le futurisztikus, légszűrésre is képes fejhallgatóját, a Dyson Zone-t, ami egy friss bejelentés szerint 2023-ban tényleg forgalomba kerül. Az eszköz Kínában januártól, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Hongkongban és Szingapúrban pedig márciustól kerül forgalomba. Az ára 950 dollár, ami nagyjából 375 ezer forintnak felel meg, viszont ezért olyan funkciók járnak, amikre más gyártónál még nem nagyon volt példa.

A gyártó szerint a füles üzemideje 50 óra, minimális torzítással dolgozik, fejlett zajszűrést és hű, teljes spektrumú hangvisszaadást biztosít. Hasonlókra persze ma már jó pár fejhallgató képes, viszont a Dyson Zone egy extra, a száj elé helyezhető kiegészítőnek hála légszárésre is képes. Az eszköz a leírása alapján a légszennyezés 99 százalékát már 0,1 mikronos2 méretben is észleli, a káliummal dúsított szénszűrők (K-Carbon) pedig a városi szennyezéssel leginkább összefüggésbe hozható savas gázokat, köztük a nitrogén-dioxid (NO2) és a kéndioxidot (SO2) is kiszűrik.

A fülhallgató méretes kagylóiban helyet kapó kompresszorok kétrétegű, cserélhető szűrőkön keresztül szívják a levegőt, és két tisztított levegőáramot vetítenek a viselő orrához és szájához, amelyet az érintésmentes, levehető maszkon vezetnek át.

A Dyson otthoni légtisztító készülékeihez hasonlóan a füles is információkat nyújt a felhasználó környezetéről, a fedélzeti gyorsulásmérő pedig figyeli a felhasználó aktivitását, így amikor felvesszük a maszkot, automatikusan elindul a tisztított levegőáramlást. A fejérzékelés készenléti üzemmódba kapcsolja a terméket, ha nem viseljük, a maszk megérintésével pedig bekapcsolható a beszélgetés üzemmód – ilyenkor automatikusan leáll a tisztítás és szünetel a zene.

Dyson

Hogy az eszköz Magyarországon is kapható lesz-e, arról még nincs hivatalos információ, bár a magunk részéről egyelőre nehezen tudjuk elképzelni, hogy használnánk a Dyson Zone különleges, légtisztítós maszkját, hiszen a fejhallgatóra illesztve az amúgy is méretes eszköz olyan formát ölt, mintha az ember egy sci-fi film vagy sorozat díszletéből lépett volna ki az utcára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik