Tech

Eltűnhet az okostelefonok egyik legidegesítőbb tulajdonsága

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az LG Innotek új kameramodulja a tervezői szerint tervezői véget vethet az okostelefonok nagy kamerás kitüremkedéseinek – írja a HVG. A dél-koreai vállalat mérnökei által kifejlesztett Optical Telephoto Zoom Camera Module olyan telefotó-kamerás megoldást kínál, ami eddig a professzionális DSLR vagy tükör nélküli fényképezőgépeknél volt elérhető.

LG Innotek

Bár az optikai zoomkamera az okostelefonok piacán már évek óta nem számít újdonságnak, viszont az LG új modulja négyszeres-kilencszeres nagyítást tesz lehetővé, mindezt úgy, hogy az egység mérete minden korábbinál kisebb, amit a fejlesztők a lencse újratervezésével és a kameramodul felépítésének átalakításával értek el.

Mindez a jövőben azt eredményezheti, hogy az ilyen modult használó okostelefonoknél eltűnik a hátlap kidudorodó kameraszigete, ami rengeteg felhasználót szokott idegesíteni.

Az LG több évnyi sikertelenség után ugyan végleg felhagyott a saját okostelefonok gyártásával, de a különböző, más cégeknek kínált kiegészítők fejlesztésével nem hagyott fel, így az új modul a jövőben bármilyen okostelefonban felbukkanhat. Az újdonság a Las Vegasban január elején esedékes CES 2023 kütyüexpón lesz először látható, és a vállalat emellett azt is bejelentette, hogy összefogott a chipgyártó Qualcommal, hogy együtt optimalizálják a szoftvert a Snapdragon 8 Gen 2 processzorhoz, ami többek között azt is jelenti, hogy az ilyen ilyen chippel szerelt telefon lehet az első, ami megkapja az LG előremutató fejlesztését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik