Tech

Végleg leállt az LG a mobilgyártással

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs

Az LG április elején erősítette meg hivatalosan is, hogy július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással, miután 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel a mobilokat, és az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de nem járt sikerrel.

A GSMArena információ szerint nem is várják meg a júliust, már júniustól leáll a gyártás, május 31-én készültek utoljára mobilok és táblagépek. Természetesen az LG készülékek tulajdonosainak nem kell félniük, a csúcskategóriás telefonok még három évig kapnak szoftveres támogatásokat. A készülékek gyártásától számított négy éven át pedig szervizszolgáltatásokat is nyújt a gyártó. Egyes modellekre (köztük a Q-széria darabjaira) az Android 12, majd később az Android 13 is megérkezik.

Az LG mobiljait gyártó vietnámi gyárban a továbbiakban háztartási berendezéseket fognak gyártani, a kapacitás egy részét már át is csoportosították. Ez pénzügyi szempontból jó döntés lehet, mivel 2021 második negyedévében 6,3 milliárd dolláros árbevételt sikerült elérni az ilyen típusú termékekkel.

Kapcsolódó
Itt a vége: az LG felhagy az okostelefonokkal
Már több éve veszteséges a dél-koreaiak mobilos üzletága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik