Tech

Szenved a mobilpiac, de a Samsung még mindig az első

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

Az Omdia és a Canalys is közzétette a 2022-es harmadik negyedévre vonatkozó jelentéseit, amelyek szerint globálisan 9 százalékkal csökkent a mobilpiac forgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest. Némi pozitív változás ugyanakkor tapasztalható, hiszen a megelőző, második negyedévhez képest minimális javulás tapasztalható, 2,5 százalékos növekedés, ami a Samsung legújabb hajlítható kijelzős okostelefonjainak és az iPhone 14 modelleknek köszönhető.

A harmadik negyedévben összesen 297,8 millió okostelefont szállítottak le a gyártól: 64,1 milliót a Samsung, 52,2 milliót az Apple, 40,5 milliót a Xiaomi, 28,5 milliót az Oppo, 27,4 milliót a Vivo.

A fennmaradó 84,3 millió példányét az összes többi gyártó együttesen felelt. Ezzel az eredménnyel a rangsor nem változott, a Samsung továbbra is piacvezető, mögött ott az Apple a második helyen, míg a harmadik pozíciót ismét a Xiaomi szerezte meg. A Top 10 további részét szintén kínai gyártók foglalják el, és érdekesség, hogy egyedül a Huawei tudott növekedni, ami a tavalyi hasonló időszak 5,8 millió leszállított mobilja helyett idén már 8,6 millióval büszkélkedhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik