Tech

Meghátrált a YouTube, visszaadott egy fontos funkciót

STR/NurPhoto via AFP
STR/NurPhoto via AFP

A YouTube az elmúlt hónapokban egyre súlyosabb döntésekkel próbálja rávenni a felhasználókat a Prémium csomagra történő előfizetésre: először a reklámok számát kezdte el növelni, majd októberben a legmagasabb, 4K-s felbontást is sokaknál kivette az alapcsomagból. Most azonban, a vállalat Twitter-fiókja szerint lejárt a tesztidőszak, és mindenki visszakapja a funkciót – írja a 9to5Google.

Október elején sokakat meglepett, hogy a 4K-s videólejátszási funkciót nem tudta aktiválni a videó beállításai között, a legördülő menüben ugyanis a funkció mellett ott szerepelt a felirat: Koppints a Prémium csomagra váltáshoz. A Reddit- és Twitter-fórumokon azonban kiderült, nem minden felhasználót érintett a korlátozás, így szinte biztos volt, hogy próbaidőszakról van csak szó.

Kapcsolódó
Még több reklám jöhet a YouTube-ra
Van, ahol már 5 reklám jelenik meg egy videó előtt.

Ennek nagyjából két hét után vége is lett, amelyben a portál szerint nagy szerepet játszott, hogy a vállalat jelentős mennyiségű negatív visszajelzést kapott. A YouTube nem közölte, hogy véglegesen félreteszi-e a 4K videók Premium előfizetéshez kötésének tervét. Az mindenesetre árulkodó jel lehet, hogy a platform egy japán nyelvű tweetjében arra kérte a felhasználókat, hagyjanak visszajelzést a kísérlettel kapcsolatban, ezek ugyanis segíthetnek a végső döntés meghozatalában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik