Tech

Ezekre a Samsung mobilokra érkezhet meg idén az Android 13

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

Az elmúlt hetekben megkezdődött az Android 13 bétatesztelése, azonban eddig csak a leginkább vállalkozó szellemű felhasználók próbálhatták ki a frissítéseket. Egy Samsungos hírekkel foglalkozó oldalnak viszont sikerült megszereznie azon készülékek listáját, amelyek még idén megkaphatják a már stabil, Android 13-as operációs rendszert. A dokumentum szerint 2022-ben nemcsak a Samsung aktuális csúcstelefonjai kapják meg az új Androidot, hanem a tavaly kiadott készülékek és egy középkategóriás modell is.

Kapcsolódó
A Z Fold4 az utolsó Samsung telefon, amit ennyi fejlesztéssel el lehet adni
A Samsung legújabb hajlítható képernyős csúcsmobilját inkább az apróbb finomítgatások jellemzik, mint az áttörő innováció, azonban így is rengeteg újdonságot kínál az okostelefonok szerelemeseinek.

Az Android 13 alapú One UI 5.0 frissítés elsőként a Galaxy S21 és Galaxy S22 készülékcsaládokhoz, a Galaxy Z Fold 3 és Z Fold 4, valamint a Galaxy Z Flip 3 és Z Flip 4 készülékekhez érkezik majd meg. Ezek egyértelműen csúcsmobilok, és várhatóan elsőbbséget élveznek a firmware frissítésnél, de szerencsére nem csak a legjobb mobilokkal kivételeznek. Úgy tűnik ugyanis, hogy

a Samsung Galaxy A53 felhasználók is még idén megkaphatják a frissítést.

A Galaxy A5x-es sorozata a Samsung egyik legsikeresebb középkategóriás kínálata. A 2022-es modell márciusban jelent meg, amelyhez négy évnyi Android frissítést ígértek. A Galaxy A53 az Android 12 alapú One UI 4.1-es verziójával került forgalomba, így a közelgő One UI 5.0 lesz az első nagyobb firmware-frissítés. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ez a modell lesz az egyetlen középkategóriás Samsung telefon, amely 2023 előtt Android 13 és One UI 5.0 operációs rendszert kap, ám a tervek még változhatnak, hiszen csak október van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik