Tech

Váratlan csellel játszhatják ki a rendszert a gyorshajtók

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Már több mint 3 millióan látták Twitteren a Social Drive videóját, melyen egy újabb csalást mutatnak be, amivel a potenciális gyorshajtók, vagy szabálytalanul közlekedő sofőrök átverhetik a hatósági kamerarendszereket. Az alig 20 másodperces videó tanulsága szerint egy kisméretű, falevélnek kinéző mágneses lap szolgáltathat alapot a csaláshoz – írja a hvg.

Ezt ugyanis a rendszámtábla bármely részére oda lehet tapasztani, így részlegesen kitakarva a rendszám karaktereit. Ez pedig nem minden: a kis mágneses egység külön távirányítóval is rendelkezik, tehát ha meg is állítanák az autósokat a rendőrök, egy gombnyomással leszedhetik azt a járgányról.

Azt talán mondani sem kell, hogy a tevékenység illegális, ennek ellenére korábban is megvoltak a maguk trükkjei az autósoknak. Volt például olyan beépíthető rendszer, amivel forgatni lehetett az első- és hátsó rendszámokat. A portál szerint viszont ha valaki elkapnak egy ilyen szerkezettel, elég komoly következményekre számíthat, ugyanis a bírság mellett akár egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt is feljelenthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik