Tech

Megvan, melyik cég biztosítja itthon a legjobb mobilhálózatot

Getty Images
Getty Images

Az Opensignal piackutató cég nyilvánosságra hozta a hazai mobilszolgáltatók hálózatait értékelő, a saját méréseiken alapuló elemzését. Ez alapján hazánkban a Magyar Telekom biztosítja a legjobb felhasználó élményt, hiszen kilenc kategóriában hatból a magentás vállalat szerezte meg az elsőbbséget a konkurensekhez képest (egy esetben pedig megosztott első helyet kapott).

Opensignal

A cég független mérései alapján 2022 második negyedévében a Yettelnél volt a leggyorsabb a mobilinternet (második a Telekom, harmadik a Vodafone, negyedik a DIGIMobil), a kimenő adatforgalom terén viszont már a Telekom szerezte meg az első helyet (aztán jön a Yettel, a Vodafone és a DIGI), míg a videós élmény terén az első helyen közösen osztozkodik a Telekom és a Yettel, mögöttük következik a Vodafone, majd csúnyán lemaradva a DIGIMobil.

A alacsony késleltetést igénylő játékok terén szintén a Telekomé az elsőbbség, második a Yettel, és meglepő módon ebben a kategóriában a DIGI, ha nem is sokkal, de képes volt megelőzni a Vodafone-t. 4G fefedettségben szintén a Telekom jár az élen, és a további sorrend itt szintén úgy alakul, hogy a Yettel van a második helyen, a Vodafone a harmadikon, míg a Digi a negyediken.

Opensignal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik