Tech

Már az Instagramra is lehet biztosítást kötni

Lorenzo Di Cola/NurPhoto via Getty Images
Lorenzo Di Cola/NurPhoto via Getty Images

A kárcsak a féltett értékekre, úgy az Instagram-fiókra is biztosítás köthető egy újonnan indult startupnál – írja a HVG. A Notch nevű cég biztosítása persze nem az átlagfelhasználóknak szól, hanem azoknak szól, akik az online jelenlétből élnek, magyarán az influenszereknek.

A biztosítás ugyanakkor most még csak arra terjed ki, hogy ha valakinek hackerek kaparintják meg az Instagram-fiókját: a cég akkor fizet, ha a biztosított ilyen módon veszti el a hozzáférést fiókjához. A Notch ugyanakkor már dolgozik azon, hogy felfüggesztés esetén is járjon „kártérítés”.

Hogy pontosan mennyit fizet a cég, ha feltörik a fiókot, az függ a követők, a naponta feltöltött posztok és a szponzorált bejegyzések számától, illetve a fiók népszerűségétől, a naponta feltöltött. A Notch ezekből becsüli meg, hogy az érintett felhasználó mennyi szponzorált tartalmat tesz közzé havonta, és mennyi pénzt keres a bejegyzésekkel.

A TechCrunch techportál például kiszámolta, hogyan nézne ki egy 459 dolláros éves Instagram-biztosítás. Ebben az esetben a startup 244 dollárt fizet minden egyes nap után, amíg rossz kezekben van a fiók. A kifizetés 48 órás várakozási időszak után kezdődik, és nem nyúlik a végtelenbe: a Notch 22 ezer dollárig (~8,8 millió forint) vállalja a biztosítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik