Tech

Feltörték a brit hadsereg közösségi oldalait

Getty Images
Getty Images

A hétvége folyamán feltörték a brit hadsereg Facebook- és Twitter-fiókját, melyeket később arra használtak, hogy kriptovalutákkal kapcsolatos átveréseket népszerűsítsenek – jelentette be vasárnap a brit védelmi minisztérium. A tárca később hozzátette, még vasárnap sikerült visszavenni az irányítást az érintett csatornák felett, és vizsgálatot indítottak az ügyben, írja a Verge.

A hackerek a brit hadsereg Twitter-oldalán lecserélték a profilképet, a borítóképet és a leírást is, hogy úgy tűnjön, mintha a The Possessed NFT-gyűjteménnyel állna kapcsolatban. A YouTube-csatornán a milliárdos üzletember Elon Musk, valamint a Twitter korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey képeit használó, kriptovalutáról szóló videók jelentek meg. Emellett az összes korábbi videót törölték. A hadsereg vasárnap a már visszaszerzett Twitter-fiókon az alábbi közleményt tette közzé:

Elnézést kérünk a hírfolyamunk átmeneti megszakításáért. Teljes körű vizsgálatot fogunk lefolytatni, és tanulni fogunk az incidensből. Köszönjük, hogy követtek minket, a normál szolgáltatás mostantól újraindul.

A BBC szerint továbbra sem világos, hogy ki áll a hackertámadások mögött, amelyek során a fiókokat is átnevezték. A portál szerint azonban nem ez az első eset, hogy magasan jegyzett fiókokat vesznek célba a Twitteren. 2020 júliusában amerikai fiókokat vettek át hackerek egy nyilvánvaló bitcoin-átverés során. Az érintett fiókok között volt Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden és Kanye West profilja is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik