Tech

Minden oroszországi dolgozóját elküldi az IBM

Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Minden oroszországi alkalmazottját elbocsátja az IBM, néhány hónappal azután, hogy az orosz agresszió hatására márciusban felfüggesztette az üzleti tevékenységét az országban – írja a Gizmodo egy frissen nyilvánosságra került belső feljegyzésre hivatkozva. A Reuters hírügynökség információi szerint nagyjából 1000 dolgozó veszítheti el a munkáját.

A levélben Arvind Krishna, az IBM vezérigazgatója jelezte, a működés felfüggesztésének ellenére továbbra is fizetik és ellátják majd az oroszországi alkalmazottjaikat. A vállalat vezérigazgatója ezen túlmenően kifejtette, az országban dolgozó munkatársaik nem tettek semmi rosszat, és önhibájukon kívül kellett átélniük több hónapig tartó stresszt, és bizonytalanságot.

„Elismerjük, hogy ez a hír nehéz, és szeretném biztosítani önöket arról, hogy az IBM továbbra is önök mellett áll. Minden ésszerű lépést meg fogunk tenni annak érdekében, hogy támogatást nyújtsunk az átmeneti időszakban”

– írja Krishna. A levélben kirúgásról szó szerint nem is esik szó, a vezérigazgató eufemisztikusan csak „szétválásként” utal a kialakult helyzetre. A belső feljegyzést már május 30-án elküldték a munkatársaknak, azonban csak az elmúlt napokban került nyilvánosságra. A vállalat megjegyezte, szívükön viselik a háború áldozatainak sorsát, ezért alkalmazottjaik közel 2 millió dollárt adományoztak a Nemzetközi Vöröskeresztnek a válságra reagálva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik