Gazdaság

A Henkel megszünteti üzleti tevékenységét Oroszországban

A német kozmetikai és háztartási vegyiáruk gyártója úgy döntött, hogy megszünteti üzleti tevékenységét Oroszországban. Amíg a folyamat lezárul, a cég 2500 oroszországi alkalmazottja megkapja a fizetését – közölte a Henkel. Hozzátették, hogy egyelőre nem tudják felmérni, mekkora hatást gyakorol a cég pénzügyi eredményeire az oroszországi üzleti tevékenység megszüntetése.

Március elején már bejelentették, hogy leállítják az új befektetéseket Oroszországban, valamint megszüntetik az állami médiában folytatott reklámkampányaikat és minden szponzori tevékenységet az Ukrajna ellen indított orosz háború miatt.

A német gyártónak három nagy üzletága van: ragasztóanyagok, tisztító- és mosószerek, illetve szépségápolás. Oroszországi vállalkozásuk, a Henkel Rus LLC bevétele tavaly orosz számviteli szabvány (RAS) szerint 95,14 milliárd rubel (1 rubel=4,33 forint) volt, 13,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Az adózott eredmény 7,48 milliárd rubelt tett ki az egy évvel korábbi 7,84 milliárd rubel után. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik