Tech

Először ismerték el az amerikaiak, hogy kibertérben támadják az oroszokat

WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Sky Newsnak adott exkluzív interjújában Paul Nakasone amerikai tábornok először erősítette meg, hogy az Egyesült Államok „kiberműveleteket hajtott végre” válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára. Az amerikai kiberparancsnokság vezetője elmondta, hogy az amerikai kiberhadsereg az oroszok ellen végzett támadásokat.

Az ilyen műveletek a tábornok szerint lehetővé teszik az Egyesült Államok számára, hogy felkutassák a külföldi hackereket és azonosítsák az eszközeiket, mielőtt Amerika ellen használnák őket.

A tábornok egyébként a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatója is, Tallinban elmondta, hogy „minden nap” aggasztja az Egyesült Államokat célzó orosz kibertámadások kockázata, és hogy a műveletek hatékony eszközei voltak mind Amerika, mind szövetségesek védelmének.

Ez az első eset, hogy hivatalos forrás erősítette meg: az Egyesült Államok támadó hackerműveleteket hajt végre Ukrajna támogatására az orosz invázióra válaszul.

A tábornok nem részletezte a tevékenységeket, de elmagyarázta, hogy törvényesek voltak, a hadsereg teljes polgári lakosság figyelembe vétele mellett és a védelmi minisztérium által meghatározott módokon zajlottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik