Tech

A Roszkoszmosz feje megfenyegethette Elon Muskot

Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Úgy tűnik, Dmitrij Rogozin, az Orosz Szövetségi Űrügynökség (Roszkoszmosz) feje megfenyegette Elon Muskot, a SpaceX alapító-vezérigazgatóját – szúrta ki a Live Science. Musk május 9-én osztott meg a Twitteren egy jegyzetet, amelyet állítása szerint Rogozin küldött el az orosz médiának.

A szövegben az olvasható, hogy a SpaceX Starlink műholdas internetrendszeréhez szükséges felszerelést a Pentagon szállította le a mariupoli ukrán tengerészgyalogságnak és a „náci” Azov zászlóaljnak.

Rogozin a tweet alapján arról számolt be, hogy a milliárdos részt vesz az ukrajnai „fasiszta” erők katonai kommunikációs felszerelésekkel való ellátásában.

A szöveg angol nyelvű fordítása szerint Rogozin Musknak is üzent. „És ezért, Elon, felnőttként leszel felelősségre vonva – bármennyire is játszod a hülyét” – írta állítólag a Roszkoszkomsz feje.

Kapcsolódó
A Roszkoszmosz feje reagált Elon Musk kihívására
Elon Musk Vlagyimir Putyint hívta ki párbajra, Dmitrij Rogozin ezt nem hagyta szó nélkül.

Musk utóbb fenyegetéstként értékelte a jegyzetet. „Ha titokzatos körülmények között meghalnék, jó volt ismerni titeket” – tweetelte ki. A milliárdos anyja, Maye Musk már nem találta annyira viccesnek a helyzetet.

Rogozintól nem áll távol a fenyegetőzés. Miután például szankciókat vezettek be Oroszországgal szemben Ukrajna megtámadása miatt, bejelentette, hogy a Roszkoszmosz elhagyhatja a Nemzetközi Űrállomás programját, az űreszköz pedig nyugati országokra zuhanhat. Musk és Rogozin egyébként már a háború előtt is egymásnak feszültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik