Tech

Június 1-ig még lehet jelentkezni az ingyenes és álláslehetőséget kínáló informatikai képzésre (x)

Június 1-ig még bárki jelentkezhet a 4 hónapos, ingyenes IT képzésre, melynek végzősei álláslehetőséget is kapnak, így már az idei év végén munkába állhatnak, méghozzá akár minimum bruttó 500 ezer forintos kezdő fizetésért. A résztvevők számára teljesen díjmentes – a leendő munkaadóik által finanszírozott – képzésre legalább középszintű angol vagy német nyelvtudással lehet jelentkezni.

Az elmúlt években hatalmas népszerűségre tettek szert a néhány hónapos intenzív programozó-képzések – az úgynevezett bootcampek –, amelyek egy része az elhelyezkedéshez szükséges gyakorlati tudás átadása mellett álláslehetőséget is kínál a jellemzően 20-40 éves résztvevők számára. Ezek végzettjei 4-6 hónap tanulás után programozói előképzettség nélkül is munkába állhatnak junior informatikusként – méghozzá az IVSZ felmérése szerint a korábbi keresetük akár több mint duplájáért.

Június 1-ig lehet jelentkezni az ingyenes és állásgaranciát adó IT képzésre

2022-ben tovább nő a munkaerőhiány a hazai IT szektorban, ráadásul az informatikusok más iparágakban is keresettek: pénzügyi területen például nagy az igény az elsősorban a bankok és biztosítók által használt PL/1 programnyelvet ismerő szakemberekre.

A legnagyobb hazai bootcampek közé tartozó PROGmasters ezért július közepén elindítja négy hónapig tartó Java + PL/1 képzését, amelyet ingyenesen elvégezhetnek a résztvevők, akik legkésőbb június 1-jéig jelentkezhetnek. A képzésre történő bejutáshoz legalább középszintű angol vagy német nyelvtudásra van szükség.

A németül beszélő végzettek még idén állást kaphatnak az UNIQA Raiffeisen Software Service Kft-nél, méghozzá minimum bruttó 500 ezer forintos kezdő fizetéssel. Ráadásul a cégnél egy tapasztalt programozó bruttó egymillió forint felett kereshet, minden ledolgozott teljes év után pedig automatikusan jár a 13. havi fizetés.

Az angolul legalább középszinten tudó végzettek a PROGmasters több mint 80 partnercége egyikénél kaphatnak állást.

Ingyenesen felkészítenek a képzés felvételijére

A PROGmasters egy többfordulós felvételi során – a jelentkezők alap programozói tudásának, motivációjának, valamint nyelvtudásának felmérése után – választja ki a képzés résztvevőit. A sikeres felvételihez szükséges alapszintű programozói tudást ingyenesen megszerezhetik a jelentkezők, ehhez tananyagot biztosít számukra a PROGmasters.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik