Tech

Áprilisban indul a drónos csomagszállítás Amerikában

Április 7-én a Google anyacége, az Alphabet alá tartozó Wing hivatalosan is elindítja az első drónos csomagszállító szolgáltatását az Egyesült Államokban – írja a The Verge. A quadkopterek több tízezer háztartás számára lesznek elérhetők a Dallas szomszédságában található Frisco és Little Elm városokban, és a vásárlók olyan üzletláncoktól rendelhetnek légi kiszállítással, mint a Walgreens, a Blue Bell Creameries, az Easyvet vagy éppen a Texas Health.

Wing / Facebook A Wing drónja kézbesít Texas államban.

A Wing az érintett üzletek mellé kisebb konténereket telepít, amik hangárként funkcionálnak a drónok számára, a rendelés felvételét követően pedig az alkalmazottak itt helyezik a termékeket a gépeken lévő papírdobozokba. Ezután a Wing pilótái a megrendelők otthonához irányítják a drónt, és ott leteszik a csomagot. A drónok leszállás nélkül képesek kézbesíteni a rendeléseket: 7 méter magasságig ereszkednek, majd egy kötélen leengedik a csomagot a földre.

A Wing túl van 200 000 kézbesítésen, Finnországban és Ausztráliában is működik már a szolgáltatás – utóbbi országban, Brisbane külvárosában már 50 ezernél is több légi kiszállítást teljesített a cég. Dallas külvárosában tavaly óta folyik a tesztüzem, és a hivatalos indulása azt jelzi, hogy a Wing (és az Alphabet) komolyan gondolja ezt technológiát és szállítási formát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik