Tech

Leállt az Orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség weboldala, hackerek törölhettek le róla minden adatot

Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az Orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (Rosaviatsia) infrastruktúrája ellen szombaton délelőtt végrehajtott erőteljes és hatékony kibertámadás minden dokumentumot, fájlt, repülőgép-nyilvántartási adatot és levelet törölt a szerverekről – bukkant fel a hír a CyberThreat.Report Facebook-csoportban. Összesen körülbelül 65 terabájtnyi adat tűnt el.

Akkor derült ki a támadás, amikor hétfőn az ügynökség hivatalos honlapja (favt.ru) egyszerűen eltűnt – írja az Aviation24.be. Az oroszok nem erősítették meg a hírt, internethez való hozzáférés átmeneti hiányával és a Rosaviacia elektronikus dokumentumáramlási rendszerének meghibásodásával indokolta a kimaradást. A rendszer jelenleg papíralapon működik tovább.

Állítólag a támadás a Rosaviatsia informatikai infrastruktúráját üzemeltető LLC „InfAvia” szerződéses kötelezettségeinek nem megfelelő teljesítése miatt történt. A hatóságok most backup fájlokat keresnek, már ha találnak egyáltalán – Az Aviation Herald azt írta, hogy ezekről az adatokról nincs biztonsági másolat az erre a célra elkülönített források hiánya miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik