Tech

Április 1-én örökre leáll a Coub

A 2017-ben leállított Vine után újabb rövid videók készítésére szakosodott szolgáltatás dobta be a törölközőt: a Mihail Tabunov, és Anton, illetve Igor Gladkoborodov által 2012-ben indított Coub a napokban jelentette be, hogy április 1-én örökre leáll a szolgáltatás. A felhasználóknak így nagyjából még két hetük van arra, hogy archiválják a platformon közzétett videókat.

Coub Vége a dalnak.

A szolgáltatás leállítása mögött ugyanazon indok húzódik meg, mint az említett Vine esetében: a platform hiába volt relatíve népszerű (a csúcson több tízmilliós felhasználói bázissal), nem sikerült olyan üzleti modellt építeni köré, ami nyereségessé tehette volna a videómegosztót.

A Coubra (most még) 10 másodperces videók készíthetők tetszőleges hanganyagokkal, ráadásul mindehhez feltöltés sem szükséges, hiszen akár a YouTube-on, a Vimeón, a Twitch-en vagy az Instagramon közzétett tartalmak is behúzhatók és megvághatók a szolgáltatás segítségével.

A legfrissebb adatok szerint napjainkra a Coubnak havonta átlagosan 3 millió aktív felhasználója maradt, viszont a külső megosztásoknak hála havonta legalább 5,5 millió ember találkozott a szolgáltatással és az ott közzétett rövid videókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik