Tech

A Sony is beintett az oroszoknak, leáll a PlayStation és a játékok értékesítése

ANP / HH / Jeffrey Groeneweg / ANP MAG / ANP via AFP
ANP / HH / Jeffrey Groeneweg / ANP MAG / ANP via AFP

Jó pár jelentősebb cég után a Sony magyar idő szerint március 9-én késő este bejelentette, hogy szigorú szankciókat léptet életbe az Ukrajnát megtámadó Oroszországgal szemben. A japán gyártó beszünteti a PlayStation játékkonzolok és a platformhoz tartozó videójátékok oroszországi értékesítését. A korlátozás a PlayStation Store digitális áruházat is érinti, a szolgáltatás nem lesz elérhető az oroszoknál, tehát a játékok digitális formában sem lesznek elérhetők. A cég emellett a frissen kiadott Gran Turismo 7 megjelenését is leállította az országban.

A Sony emellett bejelentette, hogy kétmillió dollárt adományoz az ENSZ menekültügyi szervezetének és a Save the Children alapítványnak, a háború áldozatainak támogatására.

A Sony mellett már az Activision Blizzard, az Epic Games, az Electronic Arts, a CD Projekt Red, a Ubisoft és a Take Two kiadó is bejelentették, hogy felfüggesztik a termékeik értékesítését Oroszországban. Az Xbox konzolokat gyártó Microsoft szintén leállította a hozzájuk tartozó hardverek, szoftverek és szolgáltatások értékesítését, a Nintendo karbantartás módba tette az orosz eShopot, így annak hazsnálatára és vásárlásra szintén nincs lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik