Tech

Azonnal frissítse a Google Chrome-ot, fontos javítás jött

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A böngészők egyre fejlettebb és összetettebbek, lassan már átveszik néhány asztali alkalmazás helyét is, nem meglepő, hogy ezt a kiberbűnözők is kihasználják. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy épp ezért fontos naprakészen tartani  ezeket a mindennap használt szoftvereket, amikben bármikor fellelhetnek egy újabb kihasználható biztonsági rést a rosszakarók.

A Google most arra kéri a Chrome felhasználóit, hogy azonnal frissítsenek a böngésző 98.0.4758.102-es verziójára, ami már tartalmazza egy nemrég azonosított nulladik napi sebezhetőség javítását, illetve 11 másik javítást is – írja a PC World. (A nulladik napi sérülékenység jellemzője, hogy addig nem válik láthatóvá a szakértők számára, amíg ténylegesen azt nem használják ki kiberbűnözők valamilyen támadáshoz.) A keresőcég a felhasználók védelmének érdekében egyelőre nem osztott meg több technikai részletet a hibával kapcsolatban.

A Chrome frissítése egyszerű: amennyiben a szoftver nem végezte volna el automatikusan a feladatot, keresse meg a böngésző beállításai közt a A Chrome névjegye opciót, itt rögtön információt kap arról, hogy naprakész-e a szoftver, vagy elérhető-e újabb verzió.

24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik