Tech

Megszűnik a Revolut magyar gyűjtőszámlája

Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images
Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images

A Revolut arról tájékoztatta magyar felhasználóit, hogy április elsejétől megszünteti a 2020 júniusában bevezetett HUF pénznemű gyűjtőszámláját, ezért a Revolut egyenlegek banki átutalással történő feltöltése a határidő után drágább és lassabb lehet majd – írja a HWSW. A fizetések fogadásához a Revolut a későbbiekben a litván nemzetközi bankszámlaszámot javasolja. A helyi HUF pénznemű feltöltés eddig a Raiffeisen Bank segítségével valósulhatott meg.

A FintechZone szerint a változás mögött egyszerűen üzleti döntés állhat, azzal ellenben, hogy sokan a Revolut és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közti érdekkonfliktust sejtik. A változás azok számára kellemetlen, akik banki átutalással töltötték fel a Revolut HUF egyenlegüket, és/vagy a munkabérüket Revolut HUF számlára kérik, utóbbi csoport érintettjeinek jelezniük kell a változást a munkáltatójuk számára. A munkáltatóknak a Revolut HUF IBAN helyett a Revolut LT IBAN-ra kell utalniuk, ami nemzetközi átutalásnak minősül, ennek pedig plusz költsége lesz – emeli ki a portál.

Magyarországon azonban elenyésző lehet az ilyen szempontból érintettek száma, a felhasználók jelentős része semmilyen változást nem fog ebből érezni. A HUF számlaszám megszűnése nem érinti azokat a Revolut felhasználókat sem, akik HUF pénznemű bankkártyával töltötték fel („top-upolták”) a Magyar forint egyenlegüket, nem fogadtak a Revolut HUF számlára banki átutalásokat és a Revolut egyenlegükről nem végeztek kiutalást HUF bankszámlára.

Mi az a Revolut?

A Revolut pre-paid kártyákat kibocsátó cég. A szolgáltatás használatához nélkülözhetetlen okostelefonos applikációban igényelhetünk bankkártyát, és a többi között ingyenes számlavezetést, átutalást, bizonyos összeghatárig ingyenes készpénzfelvételt, meghatározott devizákra és összeghatárig ingyenes pénzváltást biztosítanak bankközi középárfolyamon, és külföldön a kártyás fizetés is olcsóbb lehet. 2019 májusa óta van ingyenes forint alapú feltöltési lehetőség is (tehát a hagyományos számlánkról az applikációban feltöltött pénz forintban kerül a számlára, nem devizában), így nem sokkal a bankközi középárfolyam felett válthatunk devizát.

Kapcsolódó
Itthon is elindult a Revolut Bank, ami már betétbiztosítást is kínál
A Revolut Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét, tehát minden magyarországi ügyfél ingyen átválthat a Revolut Bank szolgáltatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik