Tech

Súlyos hibát találtak a népszerű videójátékban

Steam
Steam

Új sebezhetőséget fedeztek fel a Kaspersky biztonsági cég szakértői a Dark Souls III videójátékban, amely lehetővé teszi a támadók számára, hogy távolról utasításokat hajtsanak végre az áldozatok számítógépén – írja a cég közleményében. A sebezhetőség a Dark Souls sorozat korábbi részeit is érinti és a felhasználók attól tartanak, hogy ugyanez igaz lehet a hamarosan megjelenő Elden Ring játékra is, amely a feltételezések szerint ugyanazt az infrastruktúrát használja majd. Reagálva a veszélyre, a fejlesztők ideiglenesen kikapcsolták a PvP szervereket a Dark Souls Remastered, Dark Souls II és Dark Souls III játékokban, illetve ugyanezt tervezik a Dark Souls: Prepare To Die esetében is. A hiba csak a PC-s felhasználókat érinti, így az Xbox és a PlayStation konzolok tulajdonosait nem.

Az úgynevezett „RCE” sebezhetőség azért igazán veszélyes, mert lehetővé teszi a támadók számára, hogy szinte bármilyen programot futtassanak az áldozatok számítógépén. Ennek köszönhetően képesek a felhasználók személyes adatainak ellopására és olyan rosszindulatú programok telepítésére, melyekkel hosszú távú károkat okozhatnak.

A sebezhetőséggel kapcsolatos pontos részletekről egyelőre nincs sok információ, de a FromSoftware jelenleg is azon dolgozik, hogy orvosolni tudja a problémát, vélhetően egy szoftveres javítás formájában érkezik majd a foltozás.

A Kaspersky csapata addig is azt javasolja, hogy a játékosok összes eszközükhöz jó minőségű biztonsági megoldásokat válasszanak, futtassanak antivírus szoftvert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik