Tech

Egyre közelebb a „régi” Instagram visszatérése

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Volt idő, amikor a különböző közösségi alkalmazásokban időrendi sorrendben jelentek meg a követett emberek posztjai, aztán valaki kitalálta, hogy ez így nem jó, és szinte az összes nagyobb platform bevezette valamilyen formában, hogy relevancia szerint kezdte feltüntetni a posztokat, a lájkokra és/vagy egyéb tényezőkre alapozva. Sokak szerint az Instagram sem ugyanaz azóta, hogy a kronologikus hírfolyamot 2016-ban felváltotta az algoritmusok általi válogatás. Korábban már több hír is volt róla, hogy az app forráskódja arról árulkodik, hogy a fejlesztők kísérleteznek a régről megszokott időrendi megjelenítéssel.

Most az Instagram vezetője, Adam Mosseri szólalt meg, aki megerősítette, hogy a cég két új beállítást tesztel a hírfolyamban, köztük a kronologikus listázást is. Mosseri egy videóval szemléltette a Twitteren, milyen megoldásokban gondolkodnak. Az Instagram alkalmazás új menüjében összesen három megjelenítési lehetőség közül választhatnának a felhasználók:

  • Elsőként maradna a Home, azaz most is látott, algoritmus által válogatott hírfolyam.
  • Az új „Favorites” folyamba a felhasználó által kiválasztott egyes fiókok posztjai kerülnének (amolyan szűkített hírfolyamként).
  • A harmadik lehetőség pedig „Following” névre keresztelt hírcsatorna lenne, ami az összes követett profil bejegyzéseit listázná időrendi megjelenítésben, ahogy a régi szép időkben.

Néhány felhasználó már felfedezte az új lehetőségeket az alkalmazásban, de egyelőre csak egy szűk körről van szó. Hogy mikor válnak elérhetővé mindenki számára, arról egyelőre nem osztott meg több információt a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik