Tech

Megint időrendi megjelenítéssel kísérletezik az Instagram

Volt idő, amikor a különböző közösségi alkalmazásokban időrendi sorrendben jelentek meg a követett emberek posztjai, aztán valaki kitalálta, hogy ez így nem jó, és szinte az összes nagyobb platform bevezette valamilyen formában, hogy relevancia szerint kezdte feltüntetni a posztokat, a lájkokra és/vagy egyéb tényezőkre alapozva. Sokak szerint az Instagram sem ugyanaz azóta, hogy a kronologikus hírfolyamot 2016-ban felváltotta az algoritmusok általi válogatás, de élesszeműek szerint az app forráskódja erősen arra utal,  hogy hamarosan visszakaphatjuk a régi megoldást is – igaz, kicsit másként.

A korábban már több alkalommal is hiteles előrejelzésekkel jelentkező Jane Manchun Wong fejlesztő szerint a Latest Posts nevű fejlesztéssel bizonyos felhasználók legfrissebb posztjait láthatnánk egy felületen időrendi sorrendben megjelenítve, a legfrissebbtől a korábbiakig – valószínűleg azokét, akikkel a legtöbb interakciónk van.

Alexandru Voica, az Instagram kommunikációs csapatának tagja Twitteren annyit mondott, hogy a funkciót egy nemrégiben tartott hackathon keretén belül készítették, amin a fejlesztők egy napon keresztül kísérletezhettek. Elmondása szerint a nyilvánosság számára ezért nem is elérhető a funkció, és nincs tervben, hogy azzá válik. Ezek alapján eléggé úgy tűnik, hogy az Instagram nem fog sietni a fejlesztés élesítésével – már amennyiben végül élesítik.

Forrás: Jane Manchun Wong

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik