Tech

Ezért ne aludjunk töltőre dugott telefonnal

dowell / Getty Images
dowell / Getty Images

A CPR Kids gyermekegészségügyi oldal a Facebookon hívja fel a figyelmet az ágyban töltött készülékek veszélyeire – írja a LADbible. Az üzenet elsősorban olyan szülőknek szól, akiknek gyereke tabletet vagy telefont kapott karácsonyra, de mindenkinek hasznos lehet, aki szeret okoseszközökkel az ágyában aludni.

A szervezet olyan képeket osztott meg, amelyeket ausztrál tűzoltók készítettek. A fotókon egy sérült, kigyulladt kábel, illetve a töltő által megperzselt lepedő és huzat látható.

A CPR Kids szerint fontos, hogy a gyermekek ne az ágyban töltsék készülékeiket, illetve hogy kövessék a gyártók útmutatóit.

A töltést sík felületen, gyúlékony anyagoktól távol kell végezni.

Fontos továbbá, hogy a csatlakozóban vagy a konnektorban ne legyen idegen objektum, az olcsó kábeleket pedig kerüljük. Emellett arra is érdemes ügyelni, hogy a töltő jó állapotú legyen, és ha sérült, cseréljük le.

A fenti tanácsok nem csak a kisgyermekes családok számára hasznosak, hiszen sok felnőtt is töltődő okoseszközzel az ágyában alszik el. A problémáról és a lehetséges megoldásokról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik