Tech

Keményen ráugrottak a kínaiak az 5G-s mobilokra

Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Kínában több mint 65 százalékkal nőtt az 5G-s mobiltelefonok kiszállítása az idei első tizenegy hónapban éves összevetésben. A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) közölte, hogy január-november között 239 millió 5G mobilkészüléket szállítottak ki, ami 65,3 százalékos növekedés a tavaly azonos időszakival összevetve – írja az MTI. A vizsgált időszakban a kiszállított összes mobilkészülék 75,3 százaléka volt 5G-s.

Novemberben összesen 35,25 millió mobiltelefont szállítottak ki, 19,2 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, ezen belül az 5G-képes 43,9 százalékkal, 28,97 millióra nőtt. Novemberben a kiszállított összes mobilkészülék 82,2 százaléka volt 5G-s.

Tavaly összesen 308 millió mobiltelefont szállítottak ki Kínában, 21 százalékkal kevesebbet a megelőző évinél, a csökkenés elsősorban a koronavírus-járvány számlájára írható. Egy évvel korábban, 2019-ben 6,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel, akkor a gazdaság növekedésének lassulása okozta a visszaesést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik