Tech

Több 5G-ellenes védőékszerről is kiderült, hogy valójában radioaktív

RIVM
RIVM

Több olyan terméket is radioaktívnak találtak szakértők, amik állítólag „5G elleni védelmet” kínálnak – írja a LadBible. A holland nukleáris biztonsági és sugárvédelmi hatóság (ANVS) tíz terméket vizsgált meg,  köztük nyakláncokat, medálokat és alvómaszkokat, így derült ki, hogy azokból több is ionizáló sugárzást bocsát ki, ami hosszútávon káros lehet. A tárgyaknál mért sugárzás mennyisége ugyan alacsony, és ezért kicsi a kockázata annak, hogy káros lenne az egészségre, de hosszútávon való viselésük már problémákat okozhat.

Ezzel ellenben arra nincs bizonyíték mindmáig, hogy az 5G hálózatok bármilyen módon is károsak lennének az egészségre, mivel azok a DNS-t nem károsító nem ionizáló rádióhullámokat használnak. A neten terjedő összeesküvés-elméletek eddig korántsem voltak ártalmatlanok, sok esetben a tettlegességig fajultak a dolgok, például adótornyok felgyújtásáig.

Az ANVS károsnak minősített termékeinek listáján szerepel egy gyermekeknek szánt karkötő is. A hatóság figyelmeztette az embereket, hogy semmiképpen ne hordják tovább ezeket a kiegészítőket. A forgalmazókat pedig arra kérte, hogy azonnal állítsák le az értékesítést, és tájékoztassák ügyfeleiket.

Kapcsolódó
Már Hollandiában is gyújtogatnak egy összeesküvés-elmélet miatt
Az Egyesült Királyság után Hollandiában is extrém módon tiltakoznak az 5G bevezetése ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik