Tech

2024-ben jöhet a hajtogatható iPhone

Sascha Steinbach/Getty Images for Apple
Sascha Steinbach/Getty Images for Apple

Ross Young elemző szerint az Apple legkorábban 2023-ban vezetheti be az összehajtható iPhone-t, de már 2024 a legvalószínűbb dátum. A cupertinói cég régóta várt modelljével kapcsolatban az utóbbi hónapokban nem sok új pletyka érkezett, de továbbra is vannak rá bizonyítékok, hogy az Apple szorgosan dolgozik legalább egy prototípuson. Még tavaly szeptemberben felmerült, hogy a Samsung tesztelési célból összehajtható kijelzőmintákat szolgáltatott az Apple-nek, aztán felmerült, hogy a cég az LG Display-jel is dolgozik.

Ming-Chi Kuo, a legendás Apple-elemző májusban még arról beszélt, hogy az Apple azon dolgozik, hogy 2023-ban már a piacra kerülhessen egy 8 hüvelykes, rugalmas OLED-kijelzővel rendelkező, összehajtható iPhone, de azóta már ő sem nyilatkozott a rejtélyes eszközzel kapcsolatban.

A Bloomberg januárban „iPhone Flipként” említve az eszközt arról írt, hogy félbehajtott állapotban 6,7 hüvelykes lehet majd, mint az iPhone 12 Pro Max. A lap szerint viszont nem biztos, hogy a fő, számozott iPhone-széria részeként érkezik – főleg annak fényében, hogy jelenleg még csak a hajtogatható kijelző mintáit teszteli az Apple, a komplett mobil prototípusa még nincs megtervezve.

Kuo úgy véli, hogy a jövőben szinte kötelezővé válik, hogy a nagy gyártóknak legyen legalább egy hajtogatható modelljük. Míg a Samsung már a sokadik ilyen mobilján dolgozik, addig az Apple egyelőre sehol nem tart, de lassan és biztosan a cupertinóiak is felzárkóznak. Az elemző szerint a relatív kései kapcsolás azért lehet, mert az Apple-nek meg kell oldania a „kulcsfontosságú technológiai és tömeggyártási problémákat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik