Silas Stein/picture alliance via Getty Images
Tech

Ezek voltak 2021 legnépszerűbb mobilalkalmazásai

A mobilalkalmazások piaca évre évre nő, amit a Sensor Tower legfrissebb számai is alátámasztanak. Az elemzőcég nemrég tette közzé éves jelentését, ami szerint a felhasználók az idei év során több mint 133 milliárd dollárt költöttek alkalmazásokon belül, 19,7 százalékkal többet mint 2020-ban. Ebbe beletartoznak az előfizetések, az appokon belüli különféle digitális javak és fizetős appok is. A listák összeállításához az App Store és a Play Áruház adatait vették figyelembe.

Sensor Tower A legtöbb bevételt generáló alkalmazások 2021-ben. Fotó: Sensor Tower

Az Apple App Store-t használók bátrabban nyitották ki a pénztárcájukat, mint a konkurens Google Play felhasználói: a digitális bolton keresztül 85,1 milliárd dollár folyt be, ami 17,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ugyan operációs rendszerek terén az Android dominál, a felhasználók kevesebb pénzt költenek a Play Áruházban, 2021-ben egészen pontosan 47,9 milliárd dollárt.

Nem meglepő mód a TikTok lett a konyhára legtöbb pénzt hozó mobilapp, a toplistára felkerült a YouTube, a Tinder és a Disney+ is. Letöltési számok terén is a TikTok a lista első helyezettje, így a kínaiaknak meglepően jó évük volt.

Sensor Tower A legtöbbször letöltött alkalmazások 2021-ben. Fotó: Sensor Tower

Ajánlott videó