Tech

Berepült a BetMen az EESZT appba

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Frappáns rövidítést takar a BetMen, ami sokat segít majd a beteg útjának követésében, de a páciensnek is hasznára lesz a kezelései során.

Egész hasznos módon bővítik a Covid-igazolások miatt széles körben használni kezdett e-egészségügyi rendszert, az EESZT-t – írja a Hvg.hu. A frappáns, bár kissé kacska rövidítéssel BetMennek nevezett Digitális Betegútmenedzsment Applikációt a Roche Magyarország Kft. adományozza az Országos Kórházi Főigazgatóságnak.

A beteg teljes útján végigkíséri majd a fejlesztés, a betegkövetés is könnyebb lesz, a korai kezelések nyújtásában, megelőzésben, szükségtelen terápiák elkerülésében, a kezelések folyamatos kiértékelésében is segít majd.

A BetMen arra kínál majd megoldást, hogy tervezhetővé tegye a betegellátást az alapellátástól a szakorvosi kezeléseken át az utógondozásig, illetve a terápiák elemzéséig – írja a lap. A felhasználónak segít többek közt kezelési tervvel, időpontfoglalási rendszerrel, konzultációs lehetőséggel, jobb lesz a visszajelzés pácienstől doktor felé.

Raffaella Bondi, a Roche Magyarország ügyvezető igazgatója közölte, 2030-is a cég elérné, hogy a mostanihoz képest 3-5-ször több innovatív megoldás jusson el a betegekhez, 50 százalékkal alacsonyabb költségen. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a koronavírus okozta kihívások technológiai megoldásairól beszélt.

Az új rendszer fejlesztését a Roche kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztésért Alapítvány (SzEFA) menedzselte együttműködésben a Kecskeméti Megyei Kórház munkatársaival, pácienseivel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik