Tech

Rejtélyes régi épületet szúrtak ki a Google Térképen

Google Maps
Google Maps

Rendesen ledöbbent egy élesszemű Google Térkép felhasználó, miután furcsa házra figyelt fel a térképszolgáltatásban. A berlini Schönefeld repülőteret böngészve észrevette, hogy teljesen indokolatlanul a reptér kifutójának kellős közepén egy zöldterület jelenik meg a térképen, rajta egy ódon házzal. A találatot a Redditen osztotta meg, ahol több száz választ kapott, köztük jó pár konspirációs teóriával fűszerezettet is. Felmerült többek közt, hogy egy régi rendőrségi épületről van szó, vagy a Luftwaffe egy korábbi bázisa látszik.

Az egyik felhasználó azt válaszolta: „Lehet, hogy egy régi adminisztrációs, vagy laktanya épület a második világháborúból, ami a Luftwafféhoz tartozott. Láttam már egy hasonlót a Flugplatz Katterbach/Ansbach reptéren, amit azóta adminisztrációs célokra és kantinnak használnak”.

Egy másik találgatás szerint egy Generals Hotelről van szó, ami 1947 és 1950 közt épült állami vendégek fogadására.

A valósághoz legközelebb vélhetően egy egykori dolgozó felvetése áll, aki az alábbit írta: „2018 és 2020 közt a Schönefeldnél dolgoztam, és egyszer rákérdeztem a dologra. Valaki azt mondta nekem, hogy régen egy rendőrörs volt az épület, és néha tényleg láttam arra néhány rendőrségi járművet, akik ott parkoltak.”

Sokak érdeklődését inkább az keltette fel, hogy az épület nincs rajta egyik reptéri térképen sem, vélhetően mert kormányzati használatra különítették el. Mivel az épület viszonylag jó állapotban maradt, ezért nem bontották el.

A reptér egyelőre még nem erősítette meg, hogy mi is a rejtélyes építmény pontos célja – írja a The Daily Star.

Google Maps
Kapcsolódó
Rejtélyes kaput találtak a Google Térképen
Egyesek szerint ez lehet a pokol kapuja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik