Tech

Hasznos funkció tűnik el a régi Chrome böngészőkből

Thomas Trutschel / Photothek / Getty Images
Thomas Trutschel / Photothek / Getty Images

A felhasználók egy része nem igazán szereti leváltani a bevált megoldásokat, ezért sokan még mindig a Google Chrome ősrégi verzióit használják internetezéshez, esetleg azért tartanak ki, mert gyengébb hardverük van. Bármelyikről is legyen szó, a Google egyre inkább a frissítés irányába tereli őket.

A cég hivatalos támogatói fórumán jelentette be, hogy a Chrome 96-os stabil verziójának kiadása mellett egy másik lépést is megtesz: a Chrome régebbi verziói nem fogják támogatni a szinkronizálást más eszközökkel, egészen pontosan a 48-as és annál korábbi verziószámú kiadások. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bármit amit mentünk a böngészőn belül, más eszközön nem fog látszódni a Google-fiókunkba bejelentkezve, ez érvényes a mentett jelszavakra, könyvjelzőkre, böngészési előzményekre.

A Chrome 48-at még 2016-ban adta ki a cég, azóta sokat változott az online világ. A régi böngészőket azért is érdemes leváltani, hogy az új funkciók mellett a legfrissebb biztonsági javításokat is megkapjuk. Az Android Police szerint tehát érdemesebb inkább rátenyerelni a frissítés gombra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik