Tech

Kizárhat egyeseket a Facebook novemberben

Facebook
Facebook

A napokban több magyar újságíró, politikus, választott tisztségviselő értesítést kapott a Facebook Protect nevű funkciójáról, aminek tesztelése az Egyesült Államokban indult, most viszont Magyarországra is kiterjesztették.

A programot kifejezetten azoknak a szélesebb tömegeket elérő embereknek indították, akik nagyobb eséllyel eshetnek támadások célpontjául, az ő fiókjuk egy biztonsági ellenőrzésen megy át. A rendszer két fő, adatvédelemmel kapcsolatos dolgot vizsgál: elég erős-e a profil tulajdonosának jelszava, és bekapcsolta-e a kétfaktoros hitelesítést. Utóbbit egyébként mindenkinek ajánlott aktiválnia. A Facebook nem csak a legfontosabb beállításokra hívja fel az érintettek figyelmét, de fokozottan fogja figyelni a rosszindulatú aktivitásokat, például a bejelentkezési próbálkozásokat.

A Facebook Protectbe bevont oldalak esetében a rendszer követelménnyé teszi, hogy minden kezelője a valódi nevével legyen regisztrálva, amit ellenőrizni is fognak.

Aki értesítést kap, annak legkésőbb november 12-ig be kell kapcsolni a Protect funkciót, és elvégezni a kért beállításokat – amíg annak nem tesz eleget, a határidő után nem fog tudni hozzáférni a fiókjához addig, amíg nem pótolja halasztását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik