Tech

Már itthon is elérhető a Viber nagy újdonsága

Már a magyar felhasználók is elérhetők a Viber nyáron bejelentett AR (augmented reality, azaz kiterjesztett valóság) lencséi: rengeteg filter közül lehet választani, fotók és videók készíthetők, amelyeket elküldhetők a barátoknak a Viberen keresztül, de akár más platformon is közzétehetők. Az AR lencsék a legkisebb mimikai változásokra is reagálnak, a felhasználók mosolyoghatnak vagy kacsinthatnak, a lencse leköveti arcuk mozgását, extra kreativitást adva a tartalomhoz.

Viber

Néhány az elérhető lehetőségek közül:

  • Eszközöket és textúrákat adhatók az archoz, testrészekhez vagy módosítható a háttér, például tollak, kalapok, tetoválások, festések vagy grafikák segítségével.
  • Valósághű szépítő lencsék, amelyekkel megváltoztatható a külső, smink, csillogás vagy akár új frizura választható.
  • A teljes átalakulást nyújtó lencsékkela felhasználók állatokká változhatnak.
  • A kiterjesztett valósággal rendelkező Gamification lencsékkel feladatok teljesíthetők. Ezeket egymásnak is elküldhetik a csevegők, így versenyezhetnek egymással.

A funkciót 30 lencsével indult el, és elérhető több hazánkra szabott, egyedi filter is. A Nosalty lencséje például egy végtelenített étkezőasztal, amelyen játékos formában élvezhetők a klasszikus, vasárnapi ebéd legfinomabb fogásai. A vállalat jelenlegi tervei szerint 2021 végéig 300 filterrel bővítik az AR lencsék választékát, és havi rendszerességgel érkeznek új lehetőségek.

A Viber partnereinek emellett arra is lehetőségük nyílik, hogy márkajelzéssel ellátott lencséket adjanak hozzá az apphoz: a WWF, az FC Barcelona és a WHO is készült saját filterrel, a jövőben pedig több hazai partner által készített lencse is bekerül majd az alkalmazásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik