Tech

Az Apple is érzi a chiphiányt, visszavesz az iPhone-okból

Ahmed Zakot / SOPA Images / LightRocket / Getty Images
Ahmed Zakot / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

A pandémia okozta gyárbezárások és a kapacitások átrendezése miatt kialakult globális félvezetőhiány következtében az Apple visszavesz a gyártásból, kevesebb iPhone-t készít. A Bloomberg forrásai szerint az iPhone 13 szériából korábban tervezett 90 millió helyett 80 millió készüléket lőtt be a cég az idei évre, tehát 10 millióval kevesebb telefon kerül a raktárakba.

A döntés annak következménye, hogy a cupertinói cég chipszállítói, a Texas Instruments és a Broadcom nem tudtak elegendő mennyiségű komponenst gyártani, ez értelemszerűen érinti az iPhone gyártás volumenét is. A Bloomberg cikke szerint a megrendelés és a chip leszállítása közt akár 21,7 hét is eltelik, ami rengeteg idő, és megnehezíti a folyamatokat.

A termelés csúszása egyben azt is jelenti, hogy az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max vásárlóinak akár hosszabb ideig kell várniuk a készülékük megérkezésére. Néhány Apple Store-ban már több modellt listáztak átmenetileg nem elérhetőként – írja a The Next Web.

Kapcsolódó
Súlyos árat fizetünk azért, hogy megrohamoztuk a kütyügyártókat
A koronavírus hatására világszerte nőtt a kereslet az elektronikai eszközök iránt, majd beütött az iparokon átívelő chiphiány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik