Tech

Facebook leállás: egy másik appot ajánl az egykori CIA-s hírszerző

Getty Images
Getty Images

Délután hat óra körül hirtelen leállt a Facebook, és a cég ernyője alá tartozó többi alkalmazás is, így a Messenger, az Instagram, a WhatsApp, és az Oculus szolgáltatások. A probléma este háromnegyed kilenckor sem áll még helyre, ami jól mutatja, hogy komolyan probléma húzódik a háttérben.

A három órája tartó leállást nem hagyta szó nélkül az amerikai lehallgatási botrány kirobbantója, Edward Snowden sem, aki nagy rajongója és használója a végponttól végpontig terjedő titkosítást kínáló Signal csevegőnek. A zuckerbergi birodalom átmeneti zavarának apropóján most ismét a Twitteren kritizálta a közösségi óriás alkalmazásait.

A Facebook által birtokolt WhatsApp leállása egy újabb emlékeztető arra, hogy neked és a barátaidnak egy sokkal privátabb, non-profit alternatívát kéne használni, mondjuk a Signalt (vagy más tetszőleges nyílt forráskódú appot). Szintén ingyenes, és olyan 30 másodpercet vesz igénybe, hogy válts.

– írta a mikroblogon. Előtte egy másik bejegyzésben egyszerűen csak annyit mond: „A Facebook és az Instagram rejtélyes módon leáll, és egy ragyogó napig, a világ egy egészségesebb hellyé válik.”

Kapcsolódó
Leállt a Facebook, az Instagram és más alkalmazások
A cég a Twitteren adott ki közleményt, de a hiba okát nem jelölték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik