Tech

Különleges születésnapot ünnepel ma a Google logója

Google
Google

A Google idén szeptember 27-én ünnepli a születésnapját, és a huszonharmadik évfordulóra természetesen a kereső ünnepi emblémája is ünneplősbe borul. A főoldalon ma egy torta grafikája fogadja a netezőket, amin egy animált gyertya alkotja a Google „l” betűjét.

A Google-t Sergey Brin és Larry Page alapította, mára a világ legszélesebb körben használt internetes keresőmotorja. 2015-től Sundar Pichai vezeti. A cég közleménye a 23. születésnap alkalmából azt írja: manapság már minden egyes nap több milliárd keresést indítanak a Google-ben a felhasználók a világ minden tájáról, több mint 150 nyelven. Míg eleinte egyetlen szerverük volt, mára több mint 20 adatközpont szolgálja ki a szolgáltatást.

Mi az a Google Doodle?

A Google Doodle a Google keresőoldalán látható logó speciális, alkalmi változata. A doodle (ünnepi embléma) minden esetben valamilyen jeles vagy kifejezetten érdekes eseménynek vagy személynek állít emléket, grafika vagy mozgókép formájában, amit mindig más alkotó tervez. A speciális alkalmakat a cég nem jelenti be előre, minden nap meglepetés, hogy mi kerül ki, ugyanakkor a Google nem készül az év minden napjára egyedi logóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik