Tech

Napi 40 percet tiktokozhatnak csak a kínai gyerekek

Getty Images
Getty Images

A TikTok kínai verziója, a Douyin szigorúbban veszi a fiatalkorúak apphasználatát, a 14 év alattiak napi 40 percet tölthetnek el az alkalmazáson belül – közölte a TikTok tulajdonosa, a ByteDance. Az app kifejezetten kiskorúaknak készített módja a kínai kormány előírásait teljesíti, ami korlátozza többet közt azt is, hogy a gyerekek mennyi időt tölthetnek videójátékokkal. A 14 év alattiak csak reggel hat óra és este tíz közt használhatják el a napi 40 perc „Tiktok-időt”.

Természetesen a szabályokat csak azokkal a fiatal felhasználókkal lehet betartani, akik végigmentek a teljes nevüket igénylő hitelesítési procedúrán. A ByteDance arra kéri a szülőket, hogy működjenek közre ebben, továbbá aktiválják az appon belül a kifejezetten fiataloknak készített módot. A játékfüggőség és a túlzott online jelenlét miatt aggódva Kína egyre szigorúbban fogja a fiatalokat. Az online játékszolgáltatókra és más online szolgáltatásokra is vonatkozik, hogy fel kell állítaniuk egy valódi személyazonosító rendszert.

A kínai kormány augusztus végén jelentősen csökkentette azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékokkal tölthetnek: péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak ezekkel a fiatalok a hétfőn bemutatott új rendelkezések szerint. A Kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal (GAPP) által nyilvánosságra hozott szabályok szerint a 18 év alatti felhasználók a megadott napokon is csak este 8 és 9 óra között tudják használni az online játékokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik