Tech

Több száz évet töltött már a Facebook álhírek vizsgálásával

Getty Images
Getty Images

A Facebook moderátorai annyi időt töltöttek el csak az amerikai felhasználók által közzétett hamis vagy félrevezető posztok keresésével 2020-ban, hogy az összeadva 319 évet tenne ki – írja a The Wall Street Journal a birtokába jutott dokumentumok alapján.

A belsős leírások szerint a dolgozók és a cég szerződéses megbízottjai több mint 3,2 millió órát töltöttek az ilyen jellegű problémás tartalmak keresésével, vizsgálatával és eltávolításával. Ebből 2,8 millió órát tett ki a keresés folyamata csak az Egyesült Államokból származó posztok közt. A közösségi oldal szóvivője a Journalnek elmondta: tervben van, és dolgoznak rajta, hogy a mesterséges intelligenciát még aktívabban bevonják a jövőben a dezinformáció és a sértő tartalmak terjedésének lassításához.

A New York-i Egyetem és a francia Grenoble-Alpes Egyetem nemrég közzétett közös kutatása szerint a dezinformációt tartalmazó hírek hatszor több reakciót (kedvelést, megosztást és más interakciókat) generálnak a Facebookon, mint a valós tényeket közlő források (például a CNN, vagy a WHO) tartalmai.

Kapcsolódó
Hatszor több reakciót kapnak az álhírek a Facebookon, mint a valódiak
A Facebook szerint nem így kellett volna mérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik