Tech

Nemsokára jön a Facebook és a Ray-Ban közös okosszemüvege

Ray-Ban
Ray-Ban

Meghívót küldött ki a Facebook a sajtó munkatársainak régóta várt okosszemüvegének bemutatójára – írja a The Verge. A cég a tavalyi Connect konferencián jelentette be, hogy 2021-ben egy fogyasztóknak szánt „okosszemüveget” dob piacra, amin a Ray-Ban márkájú szemüvegeket gyártó olasz Luxotticaval közösen dolgoznak. Most már hivatalos, hogy a bemutató szeptember 9-én lesz, ekkor derül ki minden a rejtélyes kiegészítőről.

Még elég ködös, hogy pontosan milyen funkciókat is kínál majd az eszköz, a közösségi óriás korábban annyit árult el, hogy nem igazán illik majd a klasszikus kiterjesztettvalóság-eszköz kategóriába, és nem lesz semmilyen beépített kijelzője. Ezért többen is arra tippelnek, hogy a Snap Spectacles-höz, vagy az Amazon Echo Frameshez hasonló dolgot lehet várni.

Zuckerbergék elmondása szerint az okosszemüveg mindenképp egy fontos lépést jelent a kiterjesztett valóság (AR) területén végzett munkájukban, ami mögött eddig egy kísérleti prototípust, a Project Ariát tudják felvonultatni. A Facebook-vezér a bejelentés előtt több videót is közzétett profilján, amelyekben különféle sporttevékenységeket végez úgy, hogy mindezt az ő szemszögéből nézhetjük végig, így jó eséllyel valóban egy kamerás kiegészítőről lesz szó.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik