Tech

Megint leállt „a magyar Facebook”, a Hundub

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Több napja nem megy a „magyar Facebook”, a Hundub – szúrta ki a Népszava. A lap megkereste az oldal üzemeltetőjét is a továbbiakkal kapcsolatban, de egyelőre nem kapott válaszokat.

Májusban és júniusban szintén volt pár nap, amikor a platform átmenetileg nem volt elérhető. Június 21-én a Hundub moderátora a Facebookon tette közzé, hogy egyrészt a Hundubot fejlesztő Pál Csaba súlyos egészségügyi problémái miatt az életéért küzd, másrészt szponzor hiányában nem fogja tudni folytatni a Hundubot – ennek fényében kérdéses, hogy a mostani leállás után pályára áll-e még a közösségi oldal.

A tavaly decemberben rajtolt közösségi oldalt indulása utáni hetekben is szerény technikai háttér szolgálta ki, a működése később sem volt problémamentes. Februárban derült ki egy sérülékenységnek köszönhetően, hogy a felhasználók egymás közt több tucat, gyermekekről készült pornográf tartalmat osztottak meg a platformon, melynek kapcsán nyomozás indult.

Január végén írtunk róla, hogy a magyar közösségi platform tulajdonosai közül kilépett a közép-amerikai offshore paradicsomban bejegyzett Murmurati Limited. A Hundub egy belső közleményben jelentette be, hogy a folyamatos sajtótámadások és a minden alapot nélkülöző összeesküvések miatt a társaság kiszáll, így Pál Csaba marad az oldal egyetlen tulajdonosa. A semmiből felbukkant magyar Facebook-klónról korábban már megírtuk, hogy az ügyvezető-alapító, Pál Csaba a decemberi induláskor nem rendelkezett sem vállalkozói, sem pénzügyi háttérrel, hiszen egyetlen cégben sem volt tulajdonos vagy cégvezető.

 

24.hu
Kapcsolódó
Leállt a HunDub
Hétfő délután óta nem tölt be a magyar közösségi oldal, egyelőre nem tudni, mi okozza a kimaradást és meddig tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik